The existing building consisted of two separate units spread over two floors.

One was an open-plan art gallery with a centrally located spiral staircase, and the other was a shop.

The brief was to combine the two units and convert them into a solicitor's office.

The new layout had to include a reception, waiting room, admin, eight individual offices, consultation rooms, board room and all the ancillary accommodation required.

We managed to achieve an extra storey within an existing envelope of the building to accommodate offices and roof terrace.

All the fire safety issues needed to be addressed, which led to introducing a new stair core.

Public accommodation, including reception, waiting area and consultation rooms, had to be separated from the offices.

The bespoke reception desk in the waiting area was designed, and all the finishes were selected, including light fittings and sanitary ware.

Our client purchased this rundown office building intending to create a vibrant working environment that would suit both the staff and the visitors.

The internal layout was reconfigured to allow for a combination of individual offices and an open plan desk and a large waiting area, meeting room and ancillary accommodation.

A distinctive industrial-chic loft style was proposed, further enhanced by opening the ceiling and exposing the existing steel trusses.

Brick slips were introduced on walls carefully balanced with white walls and ceilings not to overwhelm the overall appearance.

Full height timber frame glass screens were installed in the individual offices to allow natural light in and a sense of transparency.

Cabinetry within the offices was designed according to the client's requirements.

Centrally located walnut room divider was carefully positioned to separate the circulation and working space.

It's both striking and practical as it provides hidden storage and cabinetry.

All the other finishes, including flooring, tiles, sanitary ware, loose furniture and light fittings, were selected in line with the overall industrial-chic loft style of the interior.

We designed, and project managed the refurbishment of this award-winning hair salon in Belfast.

Interior finishes, including floor, ceiling, all walls, workstations, reception desk and sink cabinetry, were all replaced and the associated electrical and plumbing works.

Months of careful planning, material and finishes selection, pre-ordering, detailed scheduling and programming of work and labour led to a smooth on-site period that only required the business to be closed for one week.

A visit to the dentist can be a daunting prospect for many people.

Our client recognised this from the outset.

They wanted to create a bright and spacious environment for patients to wait for their appointment, with views out and lots of activity within to provide a distraction from any anxiety.

The building occupies an infill site on William Street in Lurgan and sits on the boundary of the Conservation Area.

The building is a replacement premises for a local practice that needed to expand.

Once completed, it was Northern Ireland's largest purpose-built dental surgery.

Due to restricted plot size and an extensive brief, the building needed to operate vertically.