On a wide-open rural site, traditional forms were used to design a contemporary home for a family of four.

This modest house maximises views and benefits from the natural light.
It allows occupants to enjoy the open countryside and intimately connect with it.

A striking, fully glazed double-height porch has a strong visual impact from the outside. In addition, it creates a dramatic and exciting space within.
Internally, multifunctional spaces are designed around busy family life.

The house is located on the hills in the countryside of Holywood Co.Down, surrounded by stunning long-distance views.

Developed with the client, the house is vernacular and has beautifully crafted stone details.

It has ultra-modern and welcoming interiors, where every aspect of family life has been considered.

An elevated, exposed oak-frame sunroom is located at the rear of the house with direct access to the manicured garden.

Oak finish is extensively used throughout the house, creating a warm and peaceful atmosphere.

The house is located on the hills in the countryside of Holywood Co.Down, surrounded by stunning long-distance views of Scrabo Tower, Strangford Lough, Isle of Man, Scotland and Whitehead.

The topography of the site and its 360-degree views dictated an upside-down approach to the design, with the living space upstairs and bedrooms accommodation downstairs.

The dwelling is approximately 2900 sq ft with a two-storey glazed entrance and the bridge leading to the first-floor accommodation.

The space is further enhanced with the geometry of the sloped ceiling, strategically located balconies and glass boxes to the side.

Extensive use of glazing allows inhabitants to take advantage of all the views and increase natural light.

A covered outdoor area with a BBQ stretches the boundary of the kitchen, and living/dining space, allowing the homeowners to enjoy life regardless of the weather.

The exterior palette of materials comprises natural stone cladding to the ground floor, and white crisp renders upstairs with a natural slated roof.

The site is on the top of a drumlin on the shores of Strangford Lough with panoramic views from Scrabo Tower to Portaferry and views over Killyleagh Castle to the majestic Mournes.

The site was a disused farmstead and contained various stone buildings of different sizes and in different conditions forming two courtyards.

The views were the primary influence on the design and layout of the dwelling.

Other factors such as orientation, wind direction - both prevailing and offshore - and the stone outbuildings were also incorporated.

The dwelling is approximately 4500 sq ft with a dramatic two-storey glazed entrance hall with a bridge linking to a first-floor lounge.

Extensive use of balconies leading from the lounge and bedrooms complement the landscaping of the gardens.

Supplementary to the dwelling, the site also contains a triple garage and boat store, garden and general stores, a tall shed with sail loft, log stores with a viewing platform, a stable and a paddock.

Located on top of a drumlin with spectacular views over Strangford Lough, a Glass Box had been erected at the first floor level of a derelict row of single-storey stone barns.

This was built against - and into - a perimeter stonewall of the farmyard.

The brief was to create a room to shelter from weather exposure brought about by rain and offshore winds.

This was to be carried out alongside the utilisation of breathtaking views to be drawn in and the sun's heat to be absorbed all year round. 

In addition, we were tasked with creating a space to meditate.

The existing stone walls were repaired, and their shapes and forms were retained. 

Glazed guarding on the seaward side of the deck now provides additional protection from the wind whilst not compromising the views.

The result is a frameless glass box, carefully detailed to appear to sit delicately on top of the deck. 

Exposed stainless steel and crucifix shaped columns blend effortlessly with the surroundings, reflecting the light and supporting the solid roof structure. 

Located on an island within Strangford Lough, this former small oyster factory was purchased by our clients with outline planning permission for a vernacular style bungalow.

Our clients are sailing enthusiasts, so the brief was to create a place that provides all the facilities for this passion; a home that makes the most of the views whilst retaining privacy.

The outdoor spaces were to be sheltered from the wind.

Bright rooms are large enough for the whole family and intimate enough for the couple.

The family now enjoy a muted, calm interior that doesn't compete with the ever-changing colours of the sky and hillsides and provides a backdrop for their art and furniture.

Brompton Road ends at the coastal path in Bangor West, at the old harbour on Wilson's Point, the former site of an Edwardian retreat called the "Home of Rest".

The site was a steep lawn that swept from the bungalow at the top of the hill down to the sea.

It enjoys breathtaking views over the mouth of Belfast Lough, Carrickfergus, Whitehead and the Mull of Kintyre.

The development comprises four large dwellings; the bottom two are detached. The top building is a pair of semi-detached dwellings.

The developer's brief was to provide turnkey dwellings to the highest standards.

We were tasked with challenging the speculative development market within Northern Ireland, which would ultimately be reflected in every aspect of the concept, design, fit-out and landscaping.

The dwellings were to be of different sizes to provide options for purchase. Still, the entire scheme was to have uniformity and be easily read as one within the mature setting of the Area of Townscape Character.

The site's topography allowed for an arrangement of three tiers, with the lower level of one building coinciding with the roof level of the other, ensuring total views from all six storeys.